Als 24-jarige atlete heeft Elaine toch al indrukwekkende palmares. Met Europese en Wereldtitel met records heeft Elaine al laten zien dat ze bij de wereldtop thuis hoor. Zo probeert ze ook alles wat in haar macht heeft te gebruiken om steeds sneller te worden. Heel veel moet laten voor haar sport. Dit alles voor dat ene doel, Deaflympisch kampioen worden. Het staat al sinds 5 jaar héél hoog op haar lijst en groot omcirkeld in haar agenda.

Elaine verdient om naar Deaflympics te gaan. Om te kunnen gaan vraagt ze om jullie hulp. Door middel van crowdfunding probeert ze haar eigen bijdrage bij elkaar te halen. Deaflympics is van 1 tot 15 mei 2022 in Brazilaanse stad Caxias do Sul. Wil je Elaine helpen richting de Deaflympics in Brazilië? Ga dan naar deze link: https://www.doneeractie.nl/actie/-61331

Elaine’s carriere is niet begonnen met Atletiek, maar eerst bij Judo. Pas in 2012 ging ze over naar Atletiek en sindsdien is het alleen maar beter, sterker en sneller geworden. Trotse bezitter van medailles vanuit Europese Junior Kampioenschappen, Europese Kampioenschappen en Wereldkampioenschappen. Meer over Elaine zie website: Home – Elaine den Exter

Elaine doet geregeld mee aan Nederlands Kampioenschappen bij Atletiekunie. Liep ze ook een keer in de halve finale naast Dafne Schippers. Het laat zien dat je als sporter met auditieve beperking heel ver kan komen. Geïnteresseerd in Atletiek? Sprint, Midden- en Lange afstanden of werp- en springonderdelen? Neem gerust contact op met Arjen Hoogerwerf via: arjen.hoogerwerf@kndsb.nl

NK Atletiek 2019 met Dafne Schippers
WK Indoor Atletiek 2019

Als echte Rotterdamse is ze ook trotse lid van Rotterdam Atletiek. In 2018 is ze overgestapt naar nieuwe trainer, Monique Berrevoets. Dankzij haar gespecialiseerde trainingsmethode heeft het vruchten geworpen voor Elaine. Het resulteerde in Europees Record 100m en Wereldrecord Indoor 60m. Door een blessure begin 2021 moest Elaine gas terugnemen, maar nu is ze goed op weg terug naar het niveau waar ze hoopt te pieken tijdens de Deaflympics. 7 en 8 mei 2022 zijn wedstrijddagen voor 100m sprint. Sterke concurrenten zijn vooral atleten uit Rusland, Belarus, Oekraïne, Cuba, Turkije en België.

Elaine wordt dit keer wel bijgestaan door haar coach Monique Berrevoets. Monique is sinds 1995 gediplomeerd trainer en na enkele jaren jeugdgroepen training te hebben gegeven is ze sinds 1997 trainer-coach sprint en horden. Daarbij heeft ze vele atleten getraind en gecoacht op nationaal en internationaal niveau, van NK’s tot aan WK’s en Olympische spelen. Sinds 2018 geeft ze met veel plezier training bij Rotterdam Atletiek, en werkt hierbij samen met ex-topsporter Marjan Olyslager.

Rotterdam Atletiek ( Rotterdam Atletiek – Rotterdam Atletiek (ra.nl) ) heeft eerder ook atleten met auditieve beperking voortgebracht. Liesbeth Oud en Eva-Maria Dollart. Eva-Maria nam  twee keer deel aan Deaflympics, in 1997 en 2001. In 1997 won ze zilver op Hoogspringen en in 2001 won ze brons op 200m en zilver op 400m.

Liesbeth Oud is tot op heden de enige Deaflympische kampioene bij Atletiek. In 2001 won ze in haar legendarische race 800m een gouden medaille.

Open Zwitserse Kampioenschappen in Luzern
NK Indoor 2022 in Apeldoorn

(Inmiddels heeft ICSD een melding gedaan dat Russische en Belarussische atleten zijn uitgesloten voor deelname aan Deaflympics en alle andere internationale kampioenschappen tot nader bericht.)