Eind december 2018 wist Elaine niet wat ze meemaakt. Door trainerswissel afgelopen zomer en verbetering in techniek en krachtopbouw liep Elaine ineens onder 8 seconden op 60 meter sprint bij Indoor Atletiek. Helemaal goed in vorm en de stijgende lijn werd continu voortgezet en kom je dan ineens 1/100ste tekort voor een Europees Record voor Doven en Slechthorenden en zou het niet langer duren dat die eraan gaat. In Gent ging ie eraan met 7.76 seconden. Daarna een goede klassering bij NK Indoor Atletiek in Apeldoorn en vervolgens kampioenstitel bij Nederlands Studenten Kampioenschap Indoor Atletiek. Al met al belangrijke ingrediënten voor een goede vertrouwen richting het Wereldkampioenschap Indoor Atletiek voor Doven en Slechthorenden in Tallinn, Estland.

Van 14 tot 17 maart organiseerde Estland de 1e WK Indoor Atletiek. Elaine kwam uit op 60m sprint. Halve finale op zaterdag 16 maart en finale op zondag 17 maart.

Vooraf de opening bleek dat er aantal landen moesten afhaken wegens visumproblemen. Dat is zeer spijtig voor de deelnemers. Topfavoriete uit Cuba, Suslaidy Girat-Rivero, was er één van. Echter, The show must go on! Ook Elaine realiseert dat, maar 60m sprint is een zeer korte afstanden in zeer korte tijdsbestek. Het moet alles kloppen. Knop om en focus op het juiste!

Zaterdag 16 maart. In serie 1 moest Elaine al tegen Europese Kampioene uit Turkije, Aysun Akay. In volle concentratie kon ze zich goed klaar maken voor de start. Startsignaalsysteem was speciaal geleend van Japan. 1 van de beste! Het beviel Elaine uitstekend, want foutloos ging ze snel weg. Na de start verkeek Aysun zich al aan de tempo van Elaine die naar eigen zeggen wel makkelijk liep naar de finish. Na het zien van uitslagen sprong ze metershoog in de lucht. 7.70 seconden kwam tevoorschijn en dat betekent een nieuwe Europees Record. Na 2e serie blijkt dat Elaine’s tijd nog altijd de snelste is en gaat ze als 1e naar de finale.

Halve Finale

Zondag 17 maart. De dag waarop het gaat gebeuren. Ontspannend en focus op juiste niveau gesteld moet ze in de finale vrijwel tegen het Oostbloklanden opnemen. 2 uit Rusland, 2 uit Oekraïne, 2 uit Wit-Rusland en 1 uit Turkije. Net als bij de halve finale ging Elaine snel van start en kreeg wel Yuliya Shapoval uit Oekraïne naast zich, maar na de helft voerde Elaine turbo aan en knalde ze door de finish heen. Met vuisten in de lucht wist ze al dat ze Wereldkampioen is geworden. Magistrale sprint werd ook nog eens bekroond met een nieuwe record. 7.67 seconden kwam tevoorschijn en  hoe mooier is dat dat je wereldkampioen wordt met een nieuwe record!!! Een droom die uitkwam. De echte kers op de taart!

Finale

Een historische prestatie! Na 3 gouden en 1 zilver bij Europees Junior Kampioenschappen (2014 en 2016) en 1 brons bij EK Atletiek (2015) en 6e plaats bij Deaflympics 2017 in Samsun is Elaine nu definitief doorgebroken. Echter alle credits is voor Monique Berrevoets (trainster bij Rotterdam Atletiek) aldus Elaine! Nu gaat Elaine even genieten en daarna gaat haar vizier op de volgende kampioenschap, Europees Kampioenschap Atletiek voor Doven en Slechthorenden. Het wordt aanstaande zomer gehouden in Bochum, Duitsland van 20 tot 28 juli.

De Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond is onwijs trots op Elaine.

Halve Finale
Finale
Op podium
Thomas en Elaine